Президент ПА НАТО про участь військ КНДР у війні: ознака слабкості Росії

Можлива участь північнокорейських солдатів в Україні для підтримки Росії є небезпечною ескалацією конфлікту.

Джеррі Конноллі
Президент ПА НАТО про участь військ КНДР у війні: ознака слабкості Росії

Можлива участь північнокорейських солдатів в Україні для підтримки Росії є небезпечною ескалацією конфлікту, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на “Радіо Свобода“.

Президент ПА НАТО Джеррі Конноллі заявив, що Північна Корея, яка вже постачає ракети та снаряди Росії, може відправити війська, щоб отримати бойовий досвід, якого вона не має з часів Корейської війни.

Конноллі зазначив, що залучення північнокорейських військових демонструє слабкість Росії та виснаження її ресурсів. Він підкреслив, що Росія змушена звертатися за допомогою до країн на кшталт КНДР через високі втрати — близько 600 тисяч людей убитими, пораненими і зниклими безвісти, що можна порівняти з втратами на ранніх етапах Другої світової війни.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте повідомив, що поки що немає підтверджень відправлення північнокорейських військ. Тим не менш, 18 жовтня Центр SPRAVDI опублікував відео, що, ймовірно, показує підготовку північнокорейських солдатів в Росії. Водночас Москва та Пхеньян заперечують участь цих військ у війні.

Міністерство закордонних справ Франції попередило, що участь Північної Кореї може поширити конфлікт на Азію. У Білому домі назвали таке рішення актом розпачу на тлі серйозних втрат російської армії. КНДР відправила до РФ один із найтаємніших спецзагонів.

КНДР заявила, що знайшла дрон Південної Кореї, і пригрозила війною.