РФ вдарила по Україні оновленою версією ракети Х-69

Окупанти почали застосовувати по Україні ракети Х-69 із новою касетною бойовою частиною.

Ілюстративне фото
РФ вдарила по Україні оновленою версією ракети Х-69

Окупанти почали застосовувати по Україні ракети Х-69 із новою касетною бойовою частиною, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Defense Express.

У мережі показали ракету з елементами у вигляді металевих кульок, вперше зафіксовану у такому вигляді. При виявленні цих елементів рекомендується викликати ДСНС і не торкатися їх.

Ракета Х-69, розроблена МКБ “Райдуга”, була представлена ​​в 2022 році і використовується для ударів із винищувачів Су-57. Вона важить до 800 кг, у тому числі 310 кг становить бойова частина, а дальність польоту сягає 400 км. За даними ГУР, Росія виготовляє 1-3 таких ракети на місяць.

Під час атаки 19 жовтня ППО України збило ракету Х-69 з новою бойовою частиною. Загалом тоді окупанти запустили шість ракет Х-59/Х-69, чотири з яких були збиті. Раніше, у квітні, Росія використала Х-69 для удару по Трипільській АЕС. Повідомляється, що РФ може мати близько 55 модернізованих ракет цього типу. У Миколаєві – 11 постраждалих та одна загибла унаслідок ворожого удару.

ЗС РФ вже атакували Україну безпілотниками.