Маск пообіцяв по 1 млн доларів за підтримку його петиції: це схоже на підкуп виборців

Ілон Маск пообіцяв щодня виплачувати по 1 млн доларів випадковій людині за підтримку петиції America PAC до президентських виборів.

Ілон Маск
Маск пообіцяв по 1 млн доларів за підтримку його петиції: це схоже на підкуп виборців

Ілон Маск пообіцяв щодня виплачувати по 1 млн доларів випадковій людині за підтримку петиції America PAC до президентських виборів, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

На виступі в Пенсільванії Маск вручив перший чек і закликав підтримати петицію про свободу слова та право на зброю. Експерти вважають, що такі виплати схожі на підкуп виборців, особливо з огляду на підтримку Маском Дональда Трампа. Міністерство юстиції США нагадує, що винагорода виборців є злочином і може призвести до ув’язнення.

Петиція доступна для зареєстрованих виборців Пенсільванії, раніше пропонувалося по 100 доларів місцевим мешканцям та 47 доларів виборцям із ключових штатів, таких як Мічиган та Вісконсін.

6 жовтня Маск підтримав Трампа на його мітингу, заявивши, що той має стати президентом для збереження демократії. Також повідомлялося, що Маск пожертвував 75 ​​млн. доларів на підтримку Трампа перед виборами 5 листопада. Ілон Маск збирається представити роботаксі Tesla.

Маск за 3 місяці вніс $75 мільйонів у створений ним протрампівський комітет.