Лікарню про план перемоги Зеленського: настав час зайнятися питанням розміщення сил в Україні

Себастьян Лекорню підтримав план перемоги Володимира Зеленського, наголосивши на важливості розміщення на території України сил неядерного стримування для запобігання новій агресії з боку РФ.

Себастьян Лекорню
Лікарню про план перемоги Зеленського: настав час зайнятися питанням розміщення сил в Україні

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню підтримав план перемоги президента України Володимира Зеленського, наголосивши на важливості розміщення на території України сил неядерного стримування для запобігання новій агресії з боку Росії, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на TF1.

Лекорню зазначив, що звичайне стримування має стати частиною довгострокової підтримки України та політичного шляху, спрямованого на безпеку. Він назвав план Зеленського початком політичної відповідальності та важливим кроком для довгострокової співпраці з Києвом.

Міністр високо оцінив деякі пункти плану та наголосив на необхідності їх детального вивчення. Він також зазначив, що Україна демонструє готовність до політичних дій, хоча в майбутньому їй, ймовірно, доведеться повернутись до діалогу з Росією.

Одним із ключових пунктів плану Зеленського є повернення всіх захоплених Росією територій. Зеленський також представив ініціативи щодо вступу України до НАТО та повідомив, що деталі секретних додатків плану не будуть розкриті країнам, які недостатньо підтримують Україну. Президент Грузії звернулася до Зеленського на мітингу у Тбілісі.

У НАТО висловились щодо ідеї Зеленського замінити українцями війська США в Європі.