Як зробити грушу м’якшою: поради для дозрівання зелених фруктів

Як зробити грушу м'якшою: поради для дозрівання зелених фруктів

Ідеально зрілі груші надзвичайно важко знайти / фото ua.depositphotos.com

Осінь – це головний сезон для груш, однак, попри це, не всі вони виглядають дозрівшими й можуть будуть твердими.

Як пише The Washington Post груші є одним із небагатьох видів фруктів, які не дозрівають на дереві. Продаючи їх твердими, постачальники зменшують ймовірність пошкодження фруктів ще до потрапляння до споживачів.

Авторка кулінарного посібника Абра Берен зазначає, що ніколи не пробувала ідеально стиглих груш і навіть порівняла їх з єдинорогами. У зв’язку з цим, простіше все ж дозріти ці фрукти, ніж шукати підходящі.

Відео дня

Як пришвидшити дозрівання груш

Для повільного дозрівання залиште фрукти при кімнатній температурі – час все зробить за вас.

Крім того, можна поряд з ними розмістити фрукти, які активно виробляють етилен, щоб прискорити процес. Наприклад, для цього добре підійдуть банани. Інший варіант, каже Беренс, полягає в тому, щоб помістити груші в паперовий пакет, щоб утримувати поряд їхній власний етилен.

Як переконатися, що груша стигла

Для того, щоб визначити, чи готові ці фрукти до вживання, їх треба обережно стиснути пальцями. Якщо поверхня груші трохи піддається, значить всередині вона вже дозріла і її можна їсти. Коли цей фрукт стане повністю м’яким, це означає, що він перезрів.

Ще одним показником може бути колір. Іноді зелені груші починають жовтіти у міру свого дозрівання. Також у визначенні може допомогти запах.

“Загалом груші не мають сильного аромату, але чим стигліша груша, тим ароматнішою вона буде”, — пише Беренс.

Коли груша дозріла, її можна покласти у холодильник і зберігати до тижня. Холодна температура сповільнить процес дозрівання, але не зупинить його повністю. Тому краще не зволікати. Однак якщо поставити у холод недозрілу грушу, вона може ніколи не стати стиглою.

Поради щодо зберігання продуктів

Раніше УНІАН розповідав, куди покласти авокадо, щоб воно достигло.

Картоплю часто зберігають в холодильнику або у ящику на кухні. Однак, якщо зберігати її в неправильному місці, вона може дуже швидко згнити.

Гриби відомі тим, що погано зберігаються у холодильнику. Але експерт з харчових відходів розкрила надійний спосіб, завдяки якому це може залишитися в минулому.

www.unian.ua