Стало відомо, коли можуть ухвалити законопроект про покарання за злочини дискримінації та нетерпимості

Парламент планує повернутися до законопроекту про захист українців від дискримінації за ознаками ґендерної ідентичності, раси, віку та інвалідності після завершення роботи над бюджетом.

Олена Шуляк
Стало відомо, коли можуть ухвалити законопроект про покарання за злочини дискримінації та нетерпимості

Парламент планує повернутися до законопроекту про захист українців від дискримінації за ознаками ґендерної ідентичності, раси, віку та інвалідності після завершення роботи над бюджетом. Друге читання законопроекту може бути складнішим, і деякі його положення вимагають актуалізації, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Голова парламентського комітету Олена Шуляк нагадала, що цей документ був зареєстрований у 2021 році та пройшов перше читання ще до війни. Однак, як і з іншими законопроектами, його ухвалення може тривати багато часу, що видно на прикладі закону №5091, який приймався понад сім років.

Для просування проекту фракції мають об’єднатися на погоджувальній раді. Шуляк наголосила на важливості включення цього закону до порядку денного після завершення бюджетного процесу, оскільки він належить до євроінтеграційних питань.

Вона також наголосила на необхідності доопрацювання документа з урахуванням думок правозахисників та експертів, щоб підвищити його ефективність. Законопроект спрямований не лише на захист ЛГБТ, а й на боротьбу з дискримінацією щодо гендеру, віку та інвалідності, що особливо актуально через зростання кількості людей з інвалідністю після війни. Комітет Ради схвалив законопроект щодо підвищення податків в Україні.

Палата представників США схвалила пакет законопроектів щодо протидії Китаю.