З ложкою чи без: італійці пояснили, як правильно їсти пасту

З ложкою чи без: італійці пояснили, як правильно їсти пасту

Паста – дуже поширена страва і навіть легко готується вдома самостійно / фото ua.depositphotos.com

Для багатьох тарілка пасти є улюбленою їжею. Це дуже ситна страва, яка радує своїм різноманіттям смаку. 25 жовтня відзначається Всесвітній день пасти, а тому це ідеальний привід обговорити, як правильно її їсти.

Як пише Еxpress, багато хто насолоджується цією стравою неправильно. Зокрема, використання ложки у парі з виделкою є поширеною помилкою, хоча це й допомагає уникати забруднень від розбризкування соусу.

Справжні італійці, каже користувач TikTok Франческа, уникають використання ложки. Ба більше вона поділилась, як правильно їсти пасту за етикетом:

Відео дня

  • Правило 1. Вам не потрібна ложка.
  • Правило 2. Вам не потрібно різати спагетті. Ніж не потрібен.
  • Правило 3. Притиснути виделку до дна тарілки і покрутити навколо.
  • Відео викликало жваве обговорення і багато коментаторів поділилися своїми власними звичками вживання макарон. Деяких ці правила збентежили. Зокрема, їх здивувало, що не потрібно використовувати ножі та ложки.

    “Я думав, що всі так роблять всюди”, – написав один з користувачів.

    Виявилося, що більшість італійців не вважають соціально прийнятним їсти спагетті ложкою, оскільки це не відповідає етикету. Використання ложки може призвести до незграбних ковтків їжі, оскільки ви можете зачерпнути забагато пасти.

    Водночас знайшлись коментатори, як вважають, що використання ложки та виделки є складним способом їсти спагетті. При цьому він допомагає запобігти розбризкуванню соусу.

    Як приготувати пасту

    Шеф-кухар та власник ресторану свіжої пасти Pastaio у Лондоні Стіві Парлу поділився своїм простим рецептом домашньої карбонари.

    Часто залишається декілька шматків курки, які вже не хочеться просто так доїдати. У цьому випадку чудово підійде цей рецепт пасти.

    Шеф-кухар Джеймі Олівер навіть розповів, як приготувати домашню пасту з борошна та води власними руками.

    www.unian.ua