В Україні дешевшає білокачанна капуста – EastFruit

В Україні дешевшає білокачанна капуста - EastFruit

В Україні цього тижня ціни на білокачанну капусту знизились на 16% через надлишок продукції на ринку, особливо середньопізніх сортів, яка придатна для тривалого зберігання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал EastFruit.

“На даний момент ціни на білокачанну капусту озвучуються виробниками в межах від 15 до 23 грн/кг (0,36-0,56 дол./кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Широкий ціновий діапазон у цьому сегменті учасники ринку пояснюють різними якісними характеристиками пропонованих овочів”, – йдеться у повідомленні.

Аналітики моніторингового проєкту зазначають, що більшість господарств продовжують активні збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція на ринку зростає. Водночас попит на цю продукцію залишається вкрай низьким.

Зокрема, оптові компанії та роздрібні мережі купують виключно дрібним оптом, через короткий термін реалізації, оскільки більшість фермерів продають капусту низької якості.

Наразі, ціни на білокачанну капусту в Україні в середньому у 2,9 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Учасники ринку прогнозують подальше зниження ціни, адже багато господарств, завдяки покращенню погодних умов, активно збирають врожай.

Внаслідок зростання поставок аграріям, ймовірно, доведеться знижувати ціну, якщо ситуація з темпами збуту не зміниться.

Як повідомлялось, в Україні ціни на картоплю майже втричі вищі за торішні, хоча традиційно протягом першого осіннього місяця вони не підвищувалися, оскільки триває активне збирання врожаю.

www.ukrinform.ua