Як зберігати яблука свіжими місяцями: корисні поради від експерта

Як зберігати яблука свіжими місяцями: корисні поради від експерта

Найкраще для зберігання обирати фермерські фрукти / фото ua.depositphotos.com

Яблука – це дуже популярний фрукт, який цінують за хрустку текстуру, соковитість та солодкий смак. Однак у разі неправильного зберігання, вони швидко стають м’якими та неапетитними.

Експерт із зберігання харчових продуктів Пол Джексон розповів Еxpress розкрив метод, який дозволяє зберігати яблука хрусткими та смачними протягом місяців без консервування чи зневоднення. 

Зокрема, зберігайте цілі й непошкоджені яблука в прохолодному сухому місці. Для цього підійде комора чи підвал. Важливо правильно відібрати яблука на зберігання – у них не має бути порізів, пошкоджень від комах чи “синців”. Краще, щоб стебло було цілим, це також подовжить терміни.

Відео дня

Ідеально підійдуть свіжозібрані яблука з фруктового саду, оскільки куплені в магазині сорти могли бути оброблені хімікатами, які можуть вплинути на їхнє дозрівання.

Маловідомий факт полягає у тому, що яблука потрібно зберігати якомога далі від картоплі, оскільки ці овочі виділяють етилен. Цей газ прискорює процес дозрівання яблук і призводить до швидшого псування, в результаті чого фрукти швидко почнуть гнити.

Водночас прохолодне середовище сприяє уповільненню природного дозрівання та старіння яблук. Для додаткового захисту можна загорнути кожне яблуко окремо в газету. Цей простий прийом запобігає впливу одного гнилого яблука на інші, оскільки газета поглинає будь-який етиленовий газ.

Це також не дасть цвілі безконтрольно поширюватись по ящику, ізолюючи  зіпсовані фрукти від хороших.

“Пам’ятайте, що цей спосіб зберігання найкраще підходить для свіжозібраних яблук, а не для тих, що зберігалися деякий час. Куплені в магазині яблука вже могли бути оброблені хімікатами або піддані умовам, які впливають на їх дозрівання, тому використання свіжих яблук із саду чи фермерського ринку дасть найкращі результати”, – підсумував Джексон.

Поради щодо зберігання продуктів

Раніше УНІАН розповідав, куди покласти авокадо, щоб воно достигло, та як його зберігати.

Картоплю часто зберігають в холодильнику або у ящику на кухні. Однак, якщо зберігати її в неправильному місці, вона може дуже швидко згнити.

Гриби відомі тим, що погано зберігаються у холодильнику. Але експерт з харчових відходів розкрила надійний спосіб, завдяки якому це може залишитися в минулому.

www.unian.ua