Як часто потрібно прати постільну білизну: поради експертів

Як часто потрібно прати постільну білизну: поради експертів

Дізнайтеся, як часто прати постільну білизну / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерти з прибирання та прання Марісса Мерфі та Гейлі Бекнел поділилися своїми найкращими порадами щодо догляду за постільною білизною та розповіли, чому важливо дотримуватися графіка, пише southernliving.com.

Як часто прати постільну білизну – поради

На думку Бекнел, найкраще прати простирадла раз на тиждень:

“У мене вдома прання простирадл – це щотижневе завдання. Я роблю це щонеділі, щоб ніколи не забувати. І немає нічого кращого, ніж лягти спати на чистих простирадлах у неділю ввечері”.

Відео дня

За даними Каліфорнійського університету, люди втрачають близько 500 мільйонів клітин шкіри на день, частина з них залишаються на простирадлах. Також, як зазначила експертка Мерфі, у постільну білизну можуть вбиратися олії, лосьйони та креми, які використовуються перед сном.

“Омертвілі клітини шкіри приваблюють пилових кліщів, які є серйозним тригером для людей, які страждають на алергію. Крім того, ви можете не усвідомлювати, скільки поту, слини, шерсті домашніх тварин і пилу може накопичитися на ваших простирадлах за тиждень. Позбавте себе закладеного носа і періть простирадла щотижня”, – порадила Бекнел.

Крім того, за словами Мерфі, щотижневе прання корисне і для самої постільної білизни:

“Бруд і омертвілі клітини шкіри, які скупчуються на простирадлах і наволочках, потрапляють у бавовняні волокна і спричиняють розрив бавовняної нитки. Це призводить до утворення катишків на простирадлах”.

Також експерти радять ретельно полоскати постільну білизну, щоб увесь мийний засіб вимивався.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як пом’якшити рушники під час прання.

www.unian.ua