Міноборони пропонує Швеції й Фінляндії підтримати український ОПК за прикладом «данської моделі»

Міноборони пропонує Швеції й Фінляндії підтримати український ОПК за прикладом «данської моделі»

Міністерство оборони України запропонувало Швеції та Фінляндії інвестувати в український оборонно-промисловий комплекс за прикладом «данської моделі», тобто шляхом прямого фінансування виробників.

Про це повідомила пресслужба Міноборони, передає Укрінформ.

Як зазначається, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Сергій Боєв провів робочі розмови із керівниками оборонної політики міністерств Данії Каспером Хьог-Йенсеном, Швеції Вікторією Хйорт Мальмер та Фінляндії Янне Куусела.

«Вже є успішні кейси інвестиції в українську оборонну промисловість на прикладі Данії. Ми закликаємо й інших партнерів підтримати наше ОПК. Набуття власних спроможностей допоможе Україні почуватися впевненіше», – підкреслив Боєв.

Раніше Данія інвестувала у виробництво 18 самохідних гаубиць «Богдана», які вже надійшли до ЗСУ. Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен висловлював сподівання, що більше країн погодяться на «данську модель» закупівель в Україні.

Найближчим часом у Копенгагені відбудеться зустріч міністрів оборони країн Північної Європи та Балтії, де, зокрема, обговорюватиметься питання допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Україна очікує у грудні затвердження планів отримання допомоги на найближчі кілька років від країн-учасниць коаліцій спроможностей.

Фото: mil.gov.ua

www.ukrinform.ua