У G7 дійшли згоди щодо надання Україні $50 мільярдів із заморожених російських активів

У G7 дійшли згоди щодо надання Україні $50 мільярдів із заморожених російських активів

Заява Держави «Групи семи» дійшли консенсусу стосовно процедури надання Україні 50 млрд доларів позики за рахунок заморожених російських активів.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві G7.

“Ми, лідери "Групи семи", досягли консенсусу стосовно того, як надати близько 50 млрд дол. за ініціативою Надзвичайні позики для прискорення доходів для України”, – зазначається в документі.

Вирішено, що ці позики виплачуватимуться й повертатимуться за рахунок відсотків на заморожені російські кошти відповідно до національних законів держав G7 та міжнародного права. “Кошти позики виплачуватимуться кількома каналами для підтримки бюджетних потреб України, а також надання їй військової допомоги та сприяння у відновленні”, – заявили у G7.

У заяві наголошується, що чинна мета – “до кінця року розпочати виплату коштів”.

“Надаючи цією позикою значне фінансування для задоволення нагальних потреб України, ми ще раз чітко продемонстрували свою непохитну рішучість підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно. Час не на боці президента Путіна”, – підсумовується у документі.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС 23 жовтня остаточно ухвалила, за письмовою процедурою, виділення Україні макрофінансового кредиту в розмірі 35 мільярдів євро. Ця виплата, а також обслуговування по ній здійснюватиметься з надзвичайних надходжень від заморожених в ЄС російських активів.

Фото: twitter.com/GermanyDiplo

www.ukrinform.ua