Як зберігати буряк, аби він якнайдовше залишався свіжим: поради шеф-кухаря

Як зберігати буряк, аби він якнайдовше залишався свіжим: поради шеф-кухаря

Ідеальним місцем для зберігання буряка може стати овочевий контейнер / фото ua.depositphotos.com

Буряк вважається корисним продуктом, який має багато різних поживних речовин. Але як і з іншими продуктами, постає питання, як правильно зберігати буряк, аби він якнайдовше залишався свіжим, пише Southern Living.

“Оптимальне місце для зберігання буряка – це овочевий контейнер у вашому холодильнику, з видаленим бадиллям”, – зазначає шеф-кухар з Північної Кароліни Джеррі Лануцца.

За його словами, у такому вигляді буряк може зберігатися до 10 днів. 

Відео дня

“Однак, як і більшість інших продуктів, ви повинні купувати лише те, що збираєтеся використати протягом розумного періоду часу”, – підкреслює Лануцца.

Що можна приготувати з буряка?

Шеф-кухар розповів, що буряк є дуже універсальним та поживним. Його можна смажити, варити або їсти сирим. Також з буряка можна вичавлювати сік та використовувати його у приготуванні напоїв або заправок. 

“Існує багато різновидів буряка, але з тими, які найчастіше зустрічаються в продуктових магазинах, можна поводитися однаково, незалежно від кольору чи сорту”, – пояснив Лануцца. 

Він додав, що червоний колір буряка не розщеплюється в людському організмі, тому після його вживання можна помітити продукти життєдіяльності, які забарвлені в червоний колір. 

Чи можна заморожувати буряк?

За словами шеф-кухаря, буряк можна заморозити, аби зберегти його на довший час, проте для початку його варто відварити впродовж 20-30 хвилин. 

“Залежно від розміру, обдайте його крижаною водою, почистіть, а потім наріжте скибочками або кубиками. Потім покладіть їх у пакети для заморожування в морозильну камеру”, – рекомендує експерт.

За його словами, у морозильній камері буряк може зберігатися впродовж 10 місяців. 

Чи потрібно мити буряк після купівлі в магазині?

Лануцца радить не мити буряк перед зберіганням, адже вода може занести в овоч бактерії, через які він швидко зіпсується у холодильнику. Замість цього обріжте буряк, перед тим, як покласти його на зберігання та помийте перед тим, як плануєте використовувати його у стравах. 

Інші поради щодо зберігання продуктів

Раніше експерт із садівництва Дрю Суейнстон розповів, де краще зберігати гарбуз в домашніх умовах. Експерт зазначив, що його не можна зберігати в холодильнику, адже там занадто волого і холодно.

Також стало відомо, як зберігати яблука свіжими впродовж багатьох місяців. Експерти радять зберігати цілі й непошкоджені яблука в прохолодному сухому місці.

www.unian.ua