Українські військові назвали втрати РФ від початку операції у Курській області

Українські військові повідомили про втрати Росії у Курській області, полонивши понад 700 російських військовослужбовців.

Військові
Українські військові назвали втрати РФ від початку операції у Курській області

Українські військові повідомили про втрати Росії у Курській області, полонивши понад 700 російських військовослужбовців, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку операції Росія втратила 17 819 військових, з яких 6 662 – убито, 10 446 – поранено, 711 – полону. Крім того, ЗСУ знищили 45 танків, 256 бойових броньованих машин, 565 одиниць автотехніки, 99 артсистем та 5 РСЗВ.

Наступ у Курській області триває вже кілька місяців. Наприкінці серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що українські сили контролюють 100 населених пунктів, і тоді вже взяли в полон близько 600 росіян.

Британська розвідка зазначила, що у серпні російська армія втрачала понад 1000 осіб на день. Сирський нещодавно відвідав Курський напрямок і ухвалив рішення, щоб не допустити переходу ініціативи до Росії. Росія нарощує союзництво з КНДР, українські військові потребують більшої підтримки.

Українські військові попередили про активність ворожої тактичної авіації на північному сході.