Популярне питання, від якого залежить результат співбесіди: гендиректор розкрив секрет

Популярне питання, від якого залежить результат співбесіди: гендиректор розкрив секрет

Це питання ставить більшість роботодавців / фото ua.depositphotos.com

Генеральний директор великої компанії розкрив секрет успішної співбесіди. В інтерв’ю CNBC він поділився, що неправильна відповідь на популярне запитання може позбавити кандидата роботи.

Гендиректор американської торгової асоціації Consumer Technology Association Гері Шапіро розповів, що на запитання про те, коли кандидати зможуть розпочати роботу, вони часто відповідають “якомога раніше”. Саме таку відповідь він вважає приводом відмовити потенційному співробітнику.

Свою думку Шапіро пояснив тим, що занадто короткі терміни для нього є тривожним сигналом. За його словами, так кандидати виявляють неповагу до свого поточного роботодавця.

Відео дня

Оптимальним терміном підготовки до нової роботи є не менше ніж два тижні, вважає Гендиректор Consumer Technology Association. Він заявив, що такі співробітники досить віддані своїй компанії та не залишать свого роботодавця в підвішеному стані.

“Я був би здивований, якби більшість висококваліфікованих кандидатів або працівників на вищому рівні сказали, що їм знадобиться менше двох тижнів”, – сказав Шапіро.

Також Шапіро поділився, що одна з його співробітниць, яка згодом стала головним операційним директором, на співбесіді заявила, що їй потрібно близько шести тижнів, щоб закінчити роботу в попереднього роботодавця. Гендиректор підкреслив, що така відповідь для нього не є недоліком кандидата.

Інші поради від успішних людей

Раніше підприємець-мільярдер Марк Кьюбан назвав три навички, які допоможуть людині залишатися затребуваною на ринку праці. Він вважає, що ці якості стануть у пригоді через 10 і навіть через 100 років.

Крім того, американський підприємець Воррен Баффет назвав головну річ, у яку необхідно інвестувати для досягнення успіху. За його словами, ця порада підійде багатьом людям.

www.unian.ua