“Чудодійний” спосіб з дитинства: експертка поділилася напоєм, який допоможе швидко заснути

"Чудодійний" спосіб з дитинства: експертка поділилася напоєм, який допоможе швидко заснути

Поєднання теплого молока та кориці стане гарним методом швидко заснути, вважає Сабріна Бава / колаж УНІАН, фото pixabay

Повноцінний нічний сон необхідний для того, щоб бути бадьорим та готовим до нового дня. Проте якщо ви належите до тих людей, яким важко виспатися, експертка розповіла про один спосіб, що може вам допомогти, пише Mirror. 

Авторка книги “Detox to Glow” Сабріна Бава поділилася своїм рецептом ідеального напою перед сном. Вона зазначила, що цей простий теплий напій може суттєво покращити якість вашого сну. 

Експертка радить випити теплого молока з корицею близько за 90 хвилин до того, як лягти спати. За словами Бави, молоко допомагає заспокоїти розум та розслабитися. 

Відео дня

Для цього вона використовує одну чашку рослинного молока, до половини чайної ложки порошку кориці та половину чайної ложки топленого масла, кип’ятячи суміш впродовж декількох хвилин. 

Після того, як суміш нагріється, зніміть її з плити і дайте їй трохи охолонути, а потім полийте зверху медом, щоб було смачніше. 

“Я готую тепле молоко зі спеціями на ніч, відколи себе пам’ятаю. Цей варіант найкраще працює для мене. Тож, якщо ви не можете заснути вночі, або якщо ви прокидаєтеся посеред ночі і не можете заснути, вам варто спробувати цей варіант. Він зігріє і заспокоїть вашу нервову систему, щоб ви знову заснули”, – зазначила експертка.

Сабріна додала, що коров’яче молоко також можна використовувати, якщо ви надаєте перевагу саме йому. 

У Mirror додали, що такий спосіб був відомий ще з дитинства, коли бабусі давали внукам пити молоко для кращого сну, проте наука поки не довела достовірність такого методу. Своєю чергою додавання трохи прянощів справді має значні переваги. 

“Почнемо з того, що кориця має природні м’язові розслаблюючі властивості, які можуть сприяти засинанню. Крім того, вважається, що тепло молока зігріває тіло зсередини, створюючи відчуття затишку та комфорту. Крім того, молоко багате на триптофан – амінокислоту, яка відповідає за вироблення серотоніну та мелатоніну, необхідних для регулювання циклу сну”, – пояснили у матеріалі. 

Інші поради щодо сну

Раніше було названо 7 напоїв, які допоможуть покращити якісь сну. Вони є не лише смачними, а й заспокоюють нервову систему. Зокрема до переліку увійшли вишневий сік, ромашковий чай, смузі з ківі та банана. 

Також експерти відповіли, чи справді люди можуть засинати швидше в шкарпетках, ніж зазвичай. За їхніми словами, шкарпетки й справді допомагають людям швидше заснути, проте не тому, що вони зігрівають. 

www.unian.ua