Міністр внутрішніх справ Естонії пропонує визнати Московський патріархат терористичною організацією

Таким чином можна буде заборонити діяльність Московського патріархату в Естонії.

Міністр внутрішніх справ Естонії пропонує визнати Московський патріархат терористичною організацією

Лаурі Ляенеметс

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту визнати Московський патріархат терористичною організацією.

Про це повідомляє ERR.

“Враховуючи наявний контекст, у мене, як у міністра внутрішніх справ, немає іншого вибору, окрім як запропонувати Рійгікогу оголосити Московський патріархат терористичним і таким, що підтримує тероризм у своїй діяльності. Як наслідок, міністр внутрішніх справ зможе звернутися до суду і запропонувати припинити діяльність діючої тут церковної організації. Це не вплине на парафіян, це не означає, що храми будуть закриті, але це означає, що зв’язки з Москвою будуть розірвані”, – сказав міністр.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Лаурі Ляенеметс наголосив, що слід розуміти – сьогодні Московський патріархат підпорядковується Володимиру Путіну, “який, по суті, керує терористичною діяльністю у світі”.

  • На початку квітня естонське МВС запросило єпископа православної церкви, яка входить у підпорядкування Москви, на розмову до міністерства.
  • РПЦ наказом XXV Всесвітнього російського народного собору “Сьогодення та майбутнє Російського світу” оголосила “священну війну” Заходу. 

  • Також зазначається, що після завершення війни вся територія сучасної України має увійти в зону виняткового впливу Росії. 

  • У грудні 2023 року Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що російський патріарх Кирило і вся РПЦ впали у єресь. За його словами, патріарх Кирило і його церква стали інструментом у руках Кремля, зокрема й у агресивній війні проти України.

  • У березні профільний комітет рекомендував Раді підтримати в другому читанні законопроєкт щодо заборони УПЦ (МП) в Україні. Текст законопроєкту став значно сильнішим порівняно з раніше підтриманим у першому читанні.

lb.ua