Чорногорські інструктори готові навчати країнських військових

Чорногорія має намір приєднатися до програми навчання українських військових EUMAM.

Чорногорські інструктори готові навчати країнських військових

Чорногорія готова приєднатися до місії Європейського Союзу щодо навчання українських військових у рамках програми EUMAM. 

Про це повідомили у міністерві оборони Чорногорії, пише “Мілітарний”.

У міноборони схавалили участь в цій місії, після того, як Чорногорія висловила підтримку для України та готова зробити свій внесок у спільну безпекову та оборонну політику Євросоюзу.

“Наразі ми перебуваємо на етапі реалізації національних процедур, які мають призвести до ухвалення парламентського рішення про участь військовослужбовців збройних сил у цій місії”, – заявили у міноборони.

Рішення про використання армійських підрозділів у складі міжнародних сил приймає Парламент Чорногорії на пропозицію Ради оборони та безпеки.

Інструктори з Чорногорії навчатимуть українських солдатів на території Німеччини.

Те, що Чорногорія приєднається до військової допомоги ЄС в Україні, підтвердив також держсекретар міноборони Марко Маркович.

“Чорногорія рішуче підтримує Україну у її боротьбі за збереження територіальної цілісності та суверенітету, а також свободи українського народу. Вона висловлює свою підтримку та солідарність не лише риторично, а й через конкретну політичну участь, а також фінансові та гуманітарні внески”, – заявили у міноборони.

  • З моменту започаткування тренувальної місії військові навчання пройшло понад 34 тисячі українських воїнів.

lb.ua