Салліван розповів, які саме санкції США накладуть на Іран (оновлено)

Під обмеження потрапить, зокрема, програма безпілотників.

Салліван розповів, які саме санкції США накладуть на Іран (оновлено)

Сполучені Штати накладуть санкції на іранську ракетну програму та програму безпілотників.

Про це повідомив радник з питань національної безпеки Джейк Салліван, пише The Washington Post.

У санкційний список також потраплять організації, що підтримують іранський режим або військових.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Як пише Bloomberg, Салліван заявив, що санкції будуть оприлюднені “найближчими днями”, і додав, що США координують дії з країнами “Групи семи” та іншими партнерами щодо “всеосяжної відповіді”.

“Ми без вагань продовжуватимемо вживати заходів у координації з союзниками та партнерами у всьому світі та з Конгресом, щоб притягнути уряд Ірану до відповідальності за його зловмисні та дестабілізаційні дії”, − заявив він.

Вашингтон також оголосить санкції проти організацій, які підтримують Корпус вартових ісламської революції та міністерство оборони Ірану.

  • Вчора міністр фінансів США Джанет Єллен попередила про посилення американських санкцій проти Ірану, адже дії Тегерану загрожують стабільності в регіоні та можуть спричинити економічні наслідки.
  • У ніч на 14 квітня Іран запустив по Ізраїлю безпілотники, крилаті та балістичні ракети. Збивати цілі Єрусалиму допомагали американці, британці та французи.
  • Президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що найменший ворожий крок проти інтересів Тегерану спричинить запеклу, масову та болючу відповідь усім винним.

lb.ua