З Іраку випустили п’ять ракет по американській військовій базі у Сирії

Інформації про жертви немає.

З Іраку випустили п’ять ракет по американській військовій базі у Сирії

Щонайменше п’ять ракет запустили вчора з іракського міста Зуммар на кордоні з Сирією у бік військової бази Сполучених Штатів на північному сході Сирії.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела.

Ракети влучили по базі коаліції, яку очолюють США, в Румалані, але персонал не постраждав.

Американський чиновник назвав інцидент “невдалою ракетною атакою”, однак наразі не зрозуміло, чи ракети не влучили в базу, чи були знищені, не долетівши. Також не відомо, чи сама база була ціллю.

Підписуйтесь на наш Google News

Після удару літак коаліції завдав удару по пусковій установці.

Два джерела безпеки та старший офіцер армії в Іраку повідомили, що невелика вантажівка з ракетною установкою, закріпленою на задній частині, була припаркована в Зуммарі. Вантажівку вилучили для подальшого дослідження, початкове розслідування показало, що її знищили після авіаудару.

Атака на війська США стала першою з початку лютого, коли угруповання в Іраку, які підтримує Тегеран, припинили напади на американські війська. 

США вдарили по 85 цілях в Іраці та Сирії, пов’язаних з Іраном, − Bloomberg

Удар здійснили через день після того, як прем’єр-міністр Іраку Мухаммед Шіа ас-Судані повернувся з візиту до Сполучених Штатів, де він зустрівся з президентом Джо Байденом у Білому домі.

У дописі в групі Telegram, пов’язаній з Катаїб Хезболла, йдеться про те, що збройні угруповання в Іраку вирішили відновити напади після майже тримісячної паузи після того, як побачили незначний прогрес у переговорах про зупинки діяльності військової коаліції під проводом США в країні. Інша популярна група Telegram, близька до Kataib Hezbollah, Sabreen News, пізніше заявила, що офіційної заяви групи не було.

lb.ua