Чехія хоче, аби НАТО розробило спільну стратегію щодо Росії

“Тільки сильне НАТО може стати протиотрутою від цього хаосу”, – заявив глава чеського МЗС Ян Ліпавський.

Чехія хоче, аби НАТО розробило спільну стратегію щодо Росії

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський закликав НАТО розробити спільну стратегію щодо Росії.

Як ідеться на сторінці міністра у соцмережі Х, російські агенти вчиняють диверсії на території країн-членів Альянсу: підривають важливі об’єкти, вбивають людей і провадять шпигунську діяльність “під дипломатичним прикриттям”, а ще поширюють пропаганду.

Ліпавський згадав, зокрема, підрив складу боєприпасів у Врбетіце в 2014 році, унаслідок чого загинули двоє громадян Чехії, а також замах на Скрипаля і його дочку за допомогою “Новичка”. Крім того, чеський міністр нагадав переслідування опозиції у Росії і жаль російського диктатора Володимира Путіна за розпадом СРСР.

“Я пропоную розробити стратегічний підхід до Росії, який заслуговує на довіру. Тому що тільки сильне НАТО може стати протиотрутою від цього хаосу”, – наголосив Ліпавський.

  • Представники розвідки США та їхніх союзників простежують зростання кількості диверсійних операцій у Європі, які, за їхніми словами, є частиною російської кампанії з підриву підтримки України, писало видання The New York Times.
  • Російські операції здебільшого були у вигляді підпалів чи спроби підпалів, спрямовані проти чималої кількості об’єктів у Великобританії, Польщі, Латвії, Литві. Також зловмисників, які вчиняли ці диверсії, заарештували за звинуваченням у підготовці нападів на військові бази у США.

lb.ua