ВООЗ прийняла резолюцію щодо ментального здоров’я у часи війн, ініційовану Україною


ВООЗ прийняла резолюцію щодо ментального здоров’я у часи війн, ініційовану Україною

Ілюстративне фото: ВООЗ прийняла резолюцію щодо ментального здоров’я під час війни (Getty Images) Автор: Наталія Кава

Всесвітня асамблея охорони здоров’я підтримала резолюцію щодо ментального здоров’я у часи воєн та катастроф. Вона була ініційована Україною спільно з Королівством Нідерландів.

Про це по повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Країни члени домовилася інтегрувати ментальне здоров’я та психосоціальну підтримку в системи реагування на надзвичайні ситуації.

Як пояснили в українському МОЗ, це рішення є історичним та має зміцнити психосоціальну підтримку у країнах, зокрема, під час воєн, природних катастроф і гуманітарних криз.

“Це ті аспекти, які ми наразі враховуємо в Україні під час розбудови екосистеми психологічної підтримки в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” за ініціативи першої леді України Олени Зеленської”, – сказано у повідомленні.

Зокрема, країни-члени повинні реалізувати Комплексний план дій ВООЗ щодо ментального здоров’я на 2013-2030 роки. При цьому ВООЗ зобов’язана надавати технічну підтримку та сприяти міжвідомчій координації.

“Прогрес буде відстежуватися за допомогою щорічних звітів до Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я з 2025 по 2031 роки, що забезпечить підзвітність і постійну увагу до питань, пов’язаних з ментальним здоров’ям у надзвичайних ситуаціях”, – додали у МОЗ.

Раніше РБК-Україна розповідало про те, які є засоби підтримки ментального здоров’я. Окрім того, ми писали про поради психолога щодо подолання стресу та виснаження через війну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua