Дуда скликає Раду нацбезпеки через інциденти на кордоні з Білоруссю


Дуда скликає Раду нацбезпеки через інциденти на кордоні з Білоруссю

Фото: Анджей Дуда, президент Польщі (Getty Images) Автор: Іван Носальський

Президент Польщі Анджей Дуда скликає засідання Ради національної безпеки. Причиною стали інциденти за участю мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Як повідомляє РБК-Україна, заяву глави польської держави наводить PAP.

Під час брифінгу у президента Польщі запитали про затримання трьох польських солдатів, які кілька місяців тому зробили попереджувальні постріли у бік мігрантів – вони намагалися прорватися до країни з території Білорусі.

Дуда відповів, що затримання солдатів – це обурлива ситуація, яка вимагає пояснення.

Також президент Польщі додав, що його турбує нещодавній напад мігрантів на польських прикордонників на кордоні з Білоруссю.

“З огляду на те, що відбувається останнім часом та останніми місяцями, я прийняв рішення скликати Раду національної безпеки”, – підкреслив Дуда.

За словами глави держави, він не хоче скликати засідання під час кампанії перед виборами до Європарламенту, які відбуваються з 6 по 9 червня, тому воно відбудеться у понеділок, 10 червня, у другій половині дня.

Що передувало

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що у Польщі почався скандал після затримання трьох солдатів військовою поліцією. Це сталося через те, що вони здійснили попереджувальні постріли у бік мігрантів.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш наголошував на тому, що такі дії з боку військової поліції є неприйнятними. Він вимагав пояснень.

Також ми писали, що МВС Польщі запропонувало на півроку заборонити доступ до окремих ділянок на кордоні з Білоруссю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua