Соратник Ріші Сунака зробив ставку на дату виборів – за три дні до її оголошення

Крейг Вільямс поставив 100 фунтів на те, що волевиявлення буде 4 липня.

Соратник Ріші Сунака зробив ставку на дату виборів - за три дні до її оголошення

Палата громад парламенту Британії

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак знову опинився в епіцентрі скандалу: журналісти The Guardian стверджують, що наближений до нього однопартієць за лічені дні до оголошення дати загальних виборів зробив з цього приводу ставку у букмекерів.

Крейг Вільямс є членом парламенту з 2019 року і виконує роль приватного секретаря очільника уряду. 19 травня він через онлайн-акаунт поставив 100 фунтів стерлінгів на те, що наступні вибори відбудуться 4 липня. Виплата в разі виграшу становила 500 фунтів. Вже через три дні Сунак справді призначив волевиявлення на цю дату. 

Комісія з питань азартних ігор розпочала розслідування щодо цього випадку. Букмекерська контора відмовилася провести виплату виграшу, посилаючись на те, що Вільямс є “політично заангажованою особою”. 

У Консервативній партії інцидент назвали “особистою справою парламентаря” та відмовилися “втручатися у роботу незалежної комісії”. Сам Вільямс визнав, що мав “подумати про те, як виглядатиме його вчинок”. 

Опоненти консерваторів поквапилися звинуватити Ріші Сунака у приховуванні від населення важливої політичної інформації: адже той розповів найближчому оточенню про дату виборів мінімум за три дні до оприлюднення. Також інцидент називають “черговим доказом, що партія влади не вчиться на власних помилках та фінансових скандалах”. 

lb.ua