Ізраїльські танки увійшли у західні райони Рафаху

Війська ЦАХАЛу заявляють про цілеспрямовані операції у місті на основі розвідувальної інформації. 

Ізраїльські танки увійшли у західні райони Рафаху

Ізраїльські танки увійшли в західну частину міста Рафах на півдні Смуги Гази, пише The Guardian.

Свідки розповідають, що місто зазнало інтенсивного обстрілу з вертольотів, безпілотників і артилерії.

В Армії оборони Ізраїлю розповідають, що у війська ЦАХАЛу продовжують у місті цілеспрямовані операції на основі розвідувальної інформації. 

Підписуйтесь на наш Google News

За минулу добу військовослужбовці знищили низку бойовиків ХАМАСу, виявили велику кількість озброєння та шахти тунелів. Наземні війська Ізраїлю знищили вибухові пристрої і об’єкти терористичної інфраструктури.

Ізраїль також продовжує операції у центральній частині Смуги Гази.

  • Рада безпеки ООН на початку тижня проголосувала за оприлюднену президентом США Джо Байденом пропозицію щодо урегулювання війни у Смузі Гази та встановлення режиму припинення вогню.
  • Угоду про припинення вогню у Газі підтримали країни “Великої сімки”.
  • Згідно з планом, шлях до миру передбачає три етапи, кожен з яких триватиме по 42 дні. Під час кожного з них діє режим припинення вогню. На першому етапі ізраїльська армія залишить густо населені регіони Смуги Гази, куди зможуть повернутися цивільні. Заручники будуть обміняні на палестинських в’язнів, а до Гази щодня пропускатимуть по 600 вантажівок гуманітарної допомоги.
  • Під час другого етапу ХАМАС та Ізраїль мають розробити та підписати угоду про “постійний мир”. А останній етап буде присвячено створенню глобального проєкту реконструкції та відновлення інфраструктури Смуги Гази.
  • Ізраїль готовий до призупинення війни з ХАМАС на 42 дні для повернення своїх заручників, однак Нетаньягу не готовий до повного завершення бойових дій.
  • Вчора стало відомо, що ХАМАС запропонував численні зміни до підтриманої США пропозиції щодо припинення вогню. Деякі з цих змін виявилися нездійсненними.

lb.ua