G7 пообіцяла вживати заходів проти “суб’єктів в Китаї” за підтримку ОПК Росії


G7 пообіцяла вживати заходів проти "суб'єктів в Китаї" за підтримку ОПК Росії

Фото: G7 продовжить вживати заходів проти  країн, що підтримують оборонну промисловість РФ (Getty Images) Автор: Каріна Левицька

Країни G7 продовжать вживати заходів проти країн, що підтримують оборонну промисловість Російської Федерації. Зокрема йдеться і про суб’єктів у Китаї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на комюніке лідерів за підсумками саміту G7 в Італії та пресслужбу Мінфіна України.

Лідери країн “Великої сімки” зазначили, що продовжать вживати заходів проти суб’єктів у Китаї та третіх країнах, які матеріально підтримують російську військову машину та інших суб’єктів у Китаї, які сприяють Росії у придбанні товарів для її оборонно-промислової бази.

“У цьому контексті ми ще раз наголошуємо, що суб’єкти, включаючи фінансові установи, які сприяють Росії у придбанні предметів або обладнання для її оборонно-промислової бази, підтримують дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України”, – заявили учасники G7.

З заяви стає відомо, що вони запровадять обмежувальні заходи відповідно до їх правових систем, щоб запобігти зловживанню та обмежити доступ до їх фінансових систем для фізичних та юридичних осіб у третіх країнах, включно з китайськими компаніями, які беруть участь у цій діяльності.

“Ми вживатимемо рішучих заходів проти суб’єктів, які допомагають Росії обходити наші санкції, в тому числі шляхом накладення серйозних штрафів на всіх, хто не припинить негайно надавати матеріальну підтримку російській агресії, а також шляхом посилення внутрішнього правозастосування та активізації нашої взаємодії з бізнесом з метою сприяння корпоративній відповідальності”, – наголосили лідери країн “Великої сімки”.

Водночас вони закликали фінансові установи утриматися від підтримки та отримання прибутку від російської воєнної машини.

“Ми зробимо подальші кроки для стримування та припинення такої поведінки”, – пояснили в G7.

Нагадаємо, що за підсумками саміту лідери країн “Великої сімки” вирішили передати Україні 50 млрд доларів. Гроші мають передати до кінця року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua