Путін прибув до КНДР. Кім пообіцяв йому “повну підтримку у війні проти України”

Відносини Північної Кореї та Росії вступають у період “нового високого процвітання”.

Путін прибув до КНДР. Кім пообіцяв йому “повну підтримку у війні проти України”

Володимир Путін вперше з 2000 року прибув у Пхеньян, де лідер Північної Кореї Кім Чен Ин висловив йому “повну підтримку” війни Росії в Україні, пише Reuters.

Кім також пообіцяв зміцнити стратегічні зв’язки з Москвою.

ЗМІ пишуть, що лідера країни-агресора зустріли “розкішно”. У палаці Кумсусан сторони провели перемовини на найвищому рівні. “Ми високо цінуємо вашу послідовну і непохитну підтримку російської політики, зокрема на українському напрямку”, ‒ заявив Путін.

Підписуйтесь на наш Google News

Кім сказав, що відносини Північної Кореї та Росії вступають у період “нового високого процвітання”.

“Зараз ситуація в світі ускладнюється і стрімко змінюється. У такій ситуації ми маємо намір і далі зміцнювати стратегічну комунікацію з Росією, з російським керівництвом”, ‒ сказав Кім.

Північна Корея “висловлює повну підтримку та солідарність російському уряду, армії та народу у проведенні спеціальної військової операції в Україні для захисту суверенітету, інтересів безпеки, а також територіальної цілісності”.

Речник Пентагону Патрік Райдер прокоментував візит Путіна, зазначивши, що поглиблення співпраці між Росією та КНДР – це те, що має викликати занепокоєння, особливо у тих, хто зацікавлений у підтримці миру та стабільності на Корейському півострові, а також у підтримці народу України, пише Радіо Свобода.

“Звичайно, ви знаєте, що КНДР надає Росії боєприпаси і зброю, які допомагають їй продовжувати свою незаконну і неспровоковану війну проти українського народу”, ‒ зазначив він.

  • Разом із Путіним до Північної Кореї приїхала делегація урядовців і радників, включно з новим міністром оборони Андрій Бєлоусовим і куратором оборонного сектору, першим віцепрем’єром Денисом Мантуровим. 
  • Білий дім напередодні путінської подорожі сказав, що США не стурбовані самою поїздкою, але непокояться через поглиблення відносин між Пхеньяном та Москвою. 
  • Поглиблення військової співпраці між Росією та КНДР відбулося ще торік, коли Пхеньян почав постачати окупантам боєприпаси. Під час повномасштабної війни Росії проти України Північна Корея стала найбільшим постачальником озброєння росіянам. За даними керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, КНДР постачає Росії артилерію в обмін на ракетні технології. 
  • Окрім Ірану, це єдина країна, яка постачає росіянам зброю – принаймні так стверджує українська розвідка. 
  • За даними Південної Кореї, КНДР поставила росіянам 5 млн артилерійських снарядів. 
  • Путін і Кім бачилися торік, коли північнокорейський диктатор приїжджав до Росії. 

lb.ua