Nvidia стала найдорожчою компанією у світі, обігнавши Microsoft

З липня 2019 року ціна акцій компанії зросла більше ніж у 30 разів.

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі, обігнавши Microsoft

Штаб-квартира корпорації NVIDIA

Вчора Nvidia стала найдорожчою компанією у світі за ринковою капіталізацією ‒ сукупною вартістю всіх її акцій. Про це пише Німецька хвиля.

Акції виробника чіпів зросли на 3,5% до $135,58 у ході денних торгів, внаслідок чого вартість компанії сягнула $3,335 трлн.

Компанія обганяє Microsoft і за останні п’ять років стрімко піднялася на вершину рейтингів.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Зростання ринкової капіталізації Nvidia можна частково пояснити появою штучного інтелекту та технологій машинного навчання, причому компанія є основним виробником процесорів, необхідних для таких продуктів.

Ще в липні 2019 року одна акція Nvidia коштувала менше ніж 4 долари, тобто ціна акцій з того часу зросла більше ніж у 30 разів.

Акції Nvidia також найчастіше купують та продають. На них припадає близько 16% усіх, якими торгують цього року, з акцій 500 найбільших компаній, зареєстрованих у США.

Технологічні гіганти вже давно є найдорожчими компаніями у світі.

Microsoft займала перше місце у списку до Nvidia. Згідно з поточним рейтингом, Apple посідає третє місце, а саудівський нафтовий гігант Saudi Aramco ‒ четверте, за ним ідуть Alphabet (Google), Amazon, Meta (яка, серед іншого, володіє Facebook, Instagram і WhatsApp) і виробник електромобілів Tesla.

lb.ua