Претендент у прем’єри Франції розповів, чи підтримує удари України по РФ

Фото: лідер ультраправих Франції Жордан Барделла (Getty Images) Автор: Валерія Поліщук

Лідер ультраправих і претендент у прем’єр-міністри Франції Жордан Барделла підтримує право України захищатися від Росії. Однак у разі обрання прем’єром він не надасть Києву ракети, які дозволять завдавати ударів по Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

При цьому Барделла додав, що в разі обрання прем’єр-міністром дотримуватиметься зобов’язань Франції перед військовим альянсом НАТО.

“Я хочу, щоб Україна мала у своєму розпорядженні боєприпаси та обладнання, необхідні їй для утримання фронту, але моя червона лінія не зміниться – це відправлення обладнання, яке може мати наслідки ескалації у східній Європі”, – заявив він.

Лідер ультраправих додав, що не планує надсилати, особливо ракети дальнього радіусу дії чи іншу зброю, яка дасть змогу Україні завдати удару по російській території.

“Моя позиція не змінилася і не зміниться – вона полягає в підтримці України та уникненні всіх ризиків ескалації в регіоні. І я думаю, що ризик ескалації, звичайно, реальний”, – зазначив він.

Партія Барделла “Національне об’єднання” лідирує в опитуваннях громадської думки перед позачерговими парламентськими виборами 30 червня і 7 липня, що спричинило запитання щодо наслідків для зовнішньої політики, якщо вони отримають достатньо місць, щоб сформувати уряд.

Парламентські вибори у Франції

Французький лідер Еммануель Макрон нещодавно оголосив про розпуск Національних зборів – нижньої палати французького парламенту. Зокрема через те, що його партія програла на виборах до Європарламенту. Водночас Національне об’єднання змогло досягти значніших результатів під час голосування.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version