Німеччина передала українським прикордонникам 41 вантажівку

Транспорт допоможе підрозділам прикордонників забезпечити логістику на фронті. 

Німеччина передала українським прикордонникам 41 вантажівку

НІмеччина передала українським прикордонниками 41 вантажівку Mercedes Arocs.

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер та поінформували у пресслужбі ДПСУ.

“Ми маємо особливо хороші і тісні стосунки з Державною прикордонною службою України, які склалися протягом років і розвинулися в партнерство і особисту дружбу. Саме тому я особливо радий сьогодні бути тут, коли ці вантажні автомобілі доставлені з Німеччини і будуть передані Державній прикордонній службі України і далі будуть нести службу на фронті”, – зазначив Мартін Єґер.

У соцмережі Х він додав, що це – ще один внесок Німеччини у підтримку оборонної боротьби України проти російського агресора

Як сказав голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко, ці автомобілі будуть передані бойовим підрозділам і підрозділам охорони кордону.

“Отримані сьогодні вантажні автомобілі значно підвищать боєздатність прикордонних підрозділів, в першу чергу тих, які знаходяться на лінії зіткнення з противником. Вони дадуть змогу покращити систему логістичного забезпечення, доставки військово-технічного майна безпосередньо до місць несення служби”, – зазначив він. 

  • Німецька компанія передасть Україні танки Frankenstein для боротьби із ракетами і дронами.
  • Перед цим Німеччина передала черговий великий пакет військової допомоги Україні, до якого увійшли реактивні системи HIMARS, засоби для ППО і танки.
  • За словами німецького міністра оборони Бориса Пісторіуса, його країна уже передала Україні чверть власного запасу систем Patriot ‒ з врахуванням системи, яку Київ отримає незабаром.

lb.ua