Замах на Фіцо призвело до посилення захисту словацьких чиновників

Парламент словацької держави схвалив низку законопроектів, спрямованих на посилення захисту державних чиновників.

Парламент словацької держави схвалив низку законопроектів, спрямованих на посилення захисту державних чиновників. Це є відповіддю на нещодавній замах на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Associated Press.

Згідно з новими ініціативами, влада отримає додаткові повноваження для забезпечення безпеки. Насамперед це стосується заборон на протести та мітинги. Проведення цих заходів перед будинками політиків, у житлових районах, а також біля місць засідань уряду та президента стають під забороною.

Також Міністерство внутрішніх справ підготує довгострокові резиденції для прем’єра, спікера парламенту, а також президента, які вони будуть зобов’язані використовувати.

Лідери всіх політичних партій, які представлені в парламенті, головний суддя Конституційного суду, а також генеральний прокурор отримають охорону. Прем’єр-міністри та спікери парламенту, які пропрацювали не менше двох термінів, отримуватимуть регулярні виплати після закінчення терміну повноважень. До цього подібні виплати були передбачені лише колишнім лідерам країни.

Фіцо записав перше звернення після замаху.