Військові США знищили кілька надводних дронів хуситів у Червоному морі для самооборони


Військові США знищили кілька надводних дронів хуситів у Червоному морі для самооборони

Фото: (Getty Images) Автор: Володимир Костирін

Військовослужбовці США ліквідували в акваторії Червоного моря три безекіпажні камери єменських хуситів. Такі дії з боку американської армії було вжито в рамках самооборони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) у Twitter-акаунті (X).

В американському військовому відомстві зазначили, що це відбулося 30 червня.

“За останні 24 години сили Центрального командування США (USCENTCOM) провели бойові дії з самооборони, знищивши в Червоному морі три підтримуваних Іраном надводних кораблів хуситів без екіпажу (USV)”, – йдеться в заяві.

Також у звіті вказується, що дані надводні безпілотні системи були визнані такими, що “становлять безпосередню загрозу для сил США та коаліції, а також для торговельних суден у регіоні”.

“Ці дії були вжиті, щоб захистити свободу судноплавства та зробити міжнародні води більш безпечними”, – розповіли в Центркомі.

Крім того, американська сторона додала, що подібна “зловмисна та безрозсудна поведінка” хуситів продовжує загрожувати регіональній стабільності, а також “ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі та Аденській затоці”.

Операція США та союзників із захисту кораблів у Червоному морі

Нагадаємо, з осені минулого року, зокрема після вторгнення ХАМАС до Ізраїлю та початку операції ЦАХАЛ у Секторі Газа, єменські хусити регулярно намагаються здійснювати атаки на судна у Червоному морі.

Для протидії цим ударам по комерційних кораблях США, Британія та союзники створили морську коаліцію.

Раніше повідомлялося, що наприкінці травня військові США знищили 4 безпілотники хуситів, які ті запустили для ударів по торгових кораблях у Червоному морі.

Додамо, наприкінці травня стало відомо, що хусити уразили ракетами грецький корабель у Червоному морі. Судно під прапором Маршаллових островів зазнало пошкоджень, але продовжило рух.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua