В Індії арештували шість людей через тисняву на релігійному зібранні, де померла 121 людина

Влада дозволила відвідати захід 80 000 осіб, але прийшло 250 000 тисяч.

Шістьох осіб заарештували у зв’язку з тиснявою на індуїстському релігійному заході на півночі Індії, під час якої загинула 121 людина.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Поліція повідомила, що четверо чоловіків і дві жінки, які перебувають під вартою, є помічниками проповідника Сураджа Пал Сінгха, також відомого як “Бхоле Баба”.

Затримані брали участь в організації зібрання в селі Пхулрай Мугал Гархі в районі Хатрас у вівторок. Вони переважно працювали як волонтери і відповідали за організацію людей.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Влада дозволила відвідати його 80 000 осіб, але прийшло 250 000 тисяч. Коли почалася тиснява, шестеро помічників втекли.

Тіла загиблих, серед яких 112 жінок і семеро дітей, передали їхнім родинам.

Що стосується самого Баби, самозваного гуру ніхто не бачив з моменту виголошення своєї заключної проповіді у вівторок, після якої почалася тиснява. Місцеві ЗМІ повідомляють, що він пішов до свого монастиря неподалік, ворота якого закрили зсередини і який оточений п’ятиметровою стіною. Ворота храму оточили 20 поліцейських.

Адвокат Баби наполягав на тому, що його підзахисний – сам колишній поліцейський – не винен у катастрофі, що він не переховується і що він співпрацюватиме з поліцією.

lb.ua

Exit mobile version