Союзники НАТО не висловлювали занепокоєнь щодо кандидатури Байдена, – Білий дім


Союзники НАТО не висловлювали занепокоєнь щодо кандидатури Байдена, - Білий дім

Фото: Джо Байден, президент Сполучених Штатів Америки (Getty Images) Автор: Сергій Пишкін

Союзники Сполучених Штатів Америки по НАТО не висловлювали занепокоєння щодо кандидатури президента Джо Байдена після його невдалого виступу на дебатах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки (США) Джона Кірбі, якого цитує CNN.

Кірбі відкинув ідею про те, що Байдену доведеться запевняти союзників Штатів у своїй придатності до виконання обов’язків напередодні саміту НАТО. Він додав, що адміністрація “не бачить жодних ознак цього від наших союзників”.

“Зовсім навпаки. Розмови, які ми проводимо з ними заздалегідь, свідчать про те, що вони в захваті від цього саміту”, – заявив речник Ради національної безпеки США.

За словами Кірбі, Штатам нічого невідомо про розмови між союзниками, які б висловлювали занепокоєння щодо самопочуття Байдена.

Вибори в США

Цього року в Штатах пройдуть вибори президента. Основними кандидатами на крісло голови Білого дому є нинішній президент Джо Байден та республіканець Дональд Трамп.

Минулого місяця обидва кандидати на посаду президента взяли участь в дебатах, які виявились для Байдена провальними. Останній визнав, що погано виступив, втім відзначив, що не планує зніматися з виборів.

Зокрема у телеінтерв’ю ABC, яке він дав вже після дебатів, президент відмовився від незалежного медичного обстеження, яке підтвердило б, що він готовий відбути ще один термін на посаді.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua