Що б не робила Росія – відбувається протилежне. Україна стане членом НАТО й ЄС, – Стубб


Що б не робила Росія - відбувається протилежне. Україна стане членом НАТО й ЄС, - Стубб

Фото: Александр Стубб, президент Фінляндії (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Сергій Пишкін

Єдина річ, яку розуміє Російська Федерація – це сила. Зокрема їй варто зрозуміти, що б вона не робила – відбувається прямо протилежне.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Фінляндії Александра Стубба під час пресконференції.

“Єдина річ, яку розуміють Путін і Росія – це сила. І Путін (Володимир Путін, диктатор Росії, – ред.) і Росія повинні розуміти: що б вони не збиралися зробити – відбувається прямо протилежне. Вони хотіли русифікувати Україну – вона стала європейською. Вони хотіли запобігти членству України в ЄС – вона стане членом Євросоюзу. Вони хотіли запобігти розширенню НАТО – Україна стане членом НАТО. Фінляндія і Швеція стали членами НАТО”, – заявив Стубб.

Вступ України до ЄС

Наприкінці лютого 2022 року, після початку повномасштабної війни, Україна офіційно подала заявку на вступ до Європейського Союзу (ЄС). Пізніше країні був наданий статус кандидата на членство. У грудні 2023 року на саміті лідерів ЄС було прийнято рішення про початок переговорів щодо членства України в блоці. Переговори, своєю чергою, офіційно розпочались вже 25 червня.

Вступ України до НАТО

З 9 по 11 липня у Вашингтоні проходить саміт НАТО. Одне з основних питань засідання є потенційне членство України в Альянсі.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Київ розуміє, що не отримає офіційного запрошення до НАТО під час саміту, але сподівається побачити “щось схоже на запрошення”.

Держсекретар США Ентоні Блінкен кілька місяців тому заявив, що на саміті у Вашингтоні планується обговорення розробки “дорожньої карти” для вступу України до НАТО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua