“Укроборонпром” і компанія із США створять виробництво боєприпасів за стандартами НАТО

Відповідну угоду підписали в українському посольстві у США.

"Укроборонпром" і компанія із США створять виробництво боєприпасів за стандартами НАТО

Підписання угоди про спільне виробництво

АТ «Укроборонпром» та американська компанія Northrop Grumman підписали угоду щодо створення нового виробництва боєприпасів середнього калібру відповідно до стандартів НАТО.

Як повідомив Офіс президента, документ підписали у присутності Володимира Зеленського, у межах зустрічі глави України  із топменеджерами провідних американських оборонних компаній, яка стала продовженням діалогу, започаткованого у Вашингтоні торік у грудні. Зустріч відбулася в українському посольстві у США.

На зустрічі були присутні представники компаній BAE Systems, Day & Zimmermann, Boeing, Sierra Nevada Company, Northrop Grumman, RTX, Lockheed Martin, General Dynamics, D&M Holding, AeroVironment, Amentum. 

Володимир Зеленський запросив американські оборонні компанії до роботи на українському ринку та співпраці з вітчизняними підприємствами.  

Він зазначив, що Україна суттєво збільшила власне виробництво боєприпасів та озброєння. Водночас є потреба в посиленій міжнародній кооперації.

Під час зустрічі обговорили перспективи спільного оборонного виробництва, насамперед боєприпасів, систем ППО, гармат, бронетехніки та безпілотників, забезпечення ремонту й обслуговування військової техніки.

9 липня у Вашингтоні відкрилось перше іноземне представництво АТ “Укроборонпром”. Основна його задача – посилення співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки у галузі оборонної промисловості. 

lb.ua