Конгрес вимагає від Білого дому розповісти, чи отримав Китай від Росії дані, як перемогти американську зброю

Спецкомітет Конгресу з питань Китаю направив із цього приводу лист раднику Джейку Саллівану.

Конгрес вимагає від Білого дому розповісти, чи отримав Китай від Росії дані, як перемогти американську зброю

Джейк Салліван

Конгрес закликав Білий дім розкрити подробиці про те, чи Росія ділилася з Китаєм інформацією, як перемогти американську зброю, яка використовується на полі бою в Україні, передає Reuters.

Відповідний лист направив спеціальний комітет Конгресу з питань Китаю до радника Білого дому з питань нацбезпеки Джейка Саллівана.

Комітет попередив, що російські розробки в галузі ведення бойових дій, які підривають деякі системи озброєння США, “ймовірно, поширяться” на Китай. Йдеться, зокрема, про російські заходи радіоелектронної боротьби.

“Ми повинні передбачати і діяти виходячи з припущення, що Росія передає КНР (Китайській Народній Республіці) інформацію про вразливості або способи протидії американським та союзним системам озброєнь”, – йдеться у листі.

Законодавці послалися на повідомлення ЗМІ та аналітичних центрів про підтримку Китаєм російської військової промисловості та “тривожний рівень адаптації Росії”, яка підірвала ефективність кількох неназваних систем озброєння США.

У спецкомітеті попросили Саллівана оцінити здатність Росії стримувати і протистояти американській зброї, розміщеній в Україні, а також те, якою мірою Москва поділилася “отриманими уроками” з Китаєм.

lb.ua