Молдова оголосила персоною нон грата співробітника посольства Росії


Молдова оголосила персоною нон грата співробітника посольства Росії

Ілюстративне фото (УНІАН) Автор: Валерія Поліщук

Міністерство закордонних справ Молдови оголосило співробітника російського посольства персона нон грата. Про це відомство поінформувало посла Росії в Кишиневі Олега Васнецова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NewsMaker.

“Рішення про висилку було ухвалено на основі зібраної інформації та доказів, які свідчать про те, що російський дипломат займався діяльністю, несумісною з дипломатичним статусом”, – ідеться в повідомленні.

Співробітник посольства Росії, оголошений персоною нон ґрата, має покинути країну. За даними TV8, йдеться про військового аташе дипломатичної місії.

Обшуки у парламенті Молдови

Напередодні у Молдові співробітники Служби інформації та безпеки та Прокуратури з боротьби з організованою злочинністю та особливо важливими справами провели обшуки у будівлі парламенту у зв’язку з розслідуванням справи про державну зраду.

У межах розслідування було затримано на 72 години главу юридичного департаменту Іона Крянге і співробітника Прикордонної поліції, яких підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Слідство припускає, що вони контактували зі співробітником посольства РФ і передавали йому інформацію за грошову винагороду.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua