У Білому домі відповіли, чи вплине обмін з Росією на війну в Україні


У Білому домі відповіли, чи вплине обмін з Росією на війну в Україні

Фото: радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

У Білому домі не бачать зв’язку між переговорами щодо обміну увʼязнених з РФ та війною в Україні.

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, пише РБК-Україна з посиланням на брифінг.

“Ми не бачимо зв’язку між переговорами щодо заручників або – переговорами щодо утримуваних осіб і будь-якою потенційною дипломатією щодо війни в Україні. Ми вважаємо, що вони діють на різних напрямках”, – сказав він.

Як зазначив радник, один стосується практичного питання створення цього обміну, а інший – “це набагато складніше питання, коли українці будуть лідирувати”.

“І Сполучені Штати тісно консультуватимуться з усіма нашими союзниками, щоб підтримати їх (українців, – ред), коли вони будуть готові виступити вперед і залучитися до такого роду дипломатії”, – додав Салліван.

Обмін ув’язненими між РФ та Заходом

1 серпня відбувся найбільший з часів холодної війни обмін ув’язненими між Заходом і Росією. США, РФ, Німеччина та ще “три західні країни” домовилися про обмін 24 ув’язненими.

У списку є Вадим “Соколов” Красіков, який у 2019 році вбив Зелімхана Хангошвілі на території Німеччини. Крім того, був обміняний репортер Wall Street Journal Еван Гершкович, який був ув’язнений після звинувачення у шпигунстві.

Як раніше зазначав у коментарі для матеріалу РБК-Україна політолог Володимир Фесенко, обмін ув’язненими між Росією і Заходом не пов’язаний з війною в Україні, і зовсім не означає, що РФ готова до переговорів і припинення своєї агресії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua