Білорусь заявила, що перекине у прикордонні з Україною області “Іскандери” і “Полонези”


Білорусь заявила, що перекине у прикордонні з Україною області "Іскандери" і "Полонези"

Фото: Білорусь хоче перекинути до кордону з Україною “Іскандери” і “Полонези” (roe ru) Автор: Наталія Юрченко

Білорусь заявила, що посилить області, які межують з Україною. Туди збираються направити війська та системи “Іскандер” і “Полонез”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна, якого цитує “Белта”.

За його словами, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко нібито дав наказ посилити угруповання військ у Гомельській та Мозирській областях. Вони межують з північними областями України.

У рамках цього “посилення” Білорусь стверджує, що направить до кордону військових та ракетні комплекси.

“Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, у тому числі реактивні системи “Полонез” та комплекси “Іскандер”, отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони”, – сказав Хренін.

Довідка. “Полонез” – це білоруська 301-мм реактивна система залпового вогню. Система призначена для високоточного ураження живої сили, неброньованої і броньованої військової техніки та інших об’єктів.

“Іскандер” – це російські оперативно-тактичні ракетні комплекси. “Іскандер-М” є балістичною ракетою. Раніше Олександр Лукашенко заявляв, що на озброєння Білорусі надійшли два дивізіони ракетних комплексів “Іскандер-М”.

Що цьому передувало

Варто зазначити, що сьогодні, 10 серпня, лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко звинуватив Україну у нібито порушенні повітряного простору Білорусі. Він стверджує, що вчора українські безпілотники залетіли у Білорусь.

За словами Лукашенка, частину цілей нібито “збили” над Білоруссю, а решту у Росії.

При цьому Лукашенко заявив, що Білорусь не залишить без відповіді провокації. Україна на заяви самопроголошеного президента не реагувала.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua