Біля берегів Аляски виявили російський військовий корабель

Судно виявив патруль берегової охорони США.

Біля берегів Аляски виявили російський військовий корабель

Російський корабель біля Аляски

Катер берегової охорони США під час планового патрулювання навколо Алеутських островів Аляски натрапив на російський корабель у міжнародних водах, але в межах виключної економічної зони США, яка простягається на 370 кілометрів від берегової лінії США.

Про це пише АР. 

Російське судно виявили за 48 кілометрів на південний схід від перевалу Амукта. Екіпаж вертольота з авіабази берегової охорони Кадьяк його помітив.

Корабель берегової охорони не виходив на зв’язок із російським кораблем, але слідував за ним, коли той рухався на схід, щоб переконатися, що інтереси США у навколо Аляски не були порушені

  • У липні берегова охорона під час патрулювання помітила чотири китайські військові кораблі на північ від перевалу Амчітка на Алеутських островах у міжнародних водах, але також у виключній економічній зоні США.
  • Пізніше того ж місяця російські та китайські бомбардувальники вперше здійснили спільний політ у міжнародному повітряному просторі біля узбережжя Аляски. Тоді літаки перехопили винищувачі США та Канади.
  • Перед цим у лютому командування аерокосмічної оборони США виявило втретє за короткий проміжом часу біля Аляски чотири російські військові літаки.

lb.ua