Білорусь пригрозила “поставити питання” про закриття посольства України


Білорусь пригрозила "поставити питання" про закриття посольства України

Фото: Білорусь продовжує нагнітати (Getty Images) Автор: Дмитро Левицький

Міністерство закордонних справ Білорусі пригрозило “поставити питання” доцільності наявності посольства України в країні. Таку заяву білоруське відомство передало українській стороні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на білоруське державне агентство “Белта”.

Після того, як самопроголошеному білоруському президенту Олександру Лукашенку примарились українські безпілотники, які залетіли в повітряний простір Білорусі, до МЗС викликали тимчасову повірену у справах України в Білорусі Ольгу Тимуш.

Як стверджує білоруське агентство з посиланням на прес-службу МЗС, українському повіреному заявили “рішучий протест” та передали відповідну ноту.

“Особливо було вказано на те, що якщо дипломатичне представництво України в Білорусі не зможе впливати на запобігання таким провокаціям, білоруською стороною буде поставлено питання про доцільність його подальшої присутності в Мінську”, – цитує агентство заяву міністерства.

Українська сторона наразі не коментувала ці повідомлення.

Білорусь почала нагнітати ситуацію на тлі “курського прориву”

Білоруський режим, який у 2022 році став співучасником російської агресії щодо України, знову допомагає російському диктатору Володимиру Путіну. Після того, як в Курській області стався прорив кордону і російська армія втратила контроль над частиною своїх територій, Лукашенко почав нагнітати ситуацію на кордоні Білорусі з Україною.

Так, після сьогоднішньої заяви про нібито проліт українських дронів над Білоруссю, білоруська армія вирішила перекинути до кордону з Україною ракетні системи “Іскандер” та реактивну артилерію “Полонез”.

Зазначимо, до цього на територію Білорусі декілька разів залітали російські “Шахеди”, один з них навіть долітав до Вітебська. Попри те, що білоруській армії доводилось підіймати через ці інциденти авіацію, Мінськ офіційно не реагував на них.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua