Атака дрона на базу США в Сирії: в Пентагоні уточнили кількість поранених військових


Атака дрона на базу США в Сирії: в Пентагоні уточнили кількість поранених військових

Фото: в Пентагоні розповіли про постраждалих військових через атаку у Сирії (flickr.com/29thinfantrydivision) Автор: Володимир Костирін

Внаслідок атаки безпілотника на військову базу в Сирії, що сталася минулого тижня, поранення отримали вісім американських військовослужбовців.

Про це заявив речник Пентагону генерал-майор ВПС США Патрік Райдер, передає РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

За словами представника Міноборони США, троє військових вже повернулися до виконання своїх обов’язків.

Американський генерал-майор розповів, що загалом вісьмом військовослужбовцям була надана медична допомога через отримані черепно-мозкові травми, а також вдихання диму.

Райдер додав, що США вважають, що атаку здійснили підтримувані Іраном сили, але в Міноборони наразі з’ясовують, хто саме стоїть за ударом по базі в зоні висадки Румалін на північному сході Сирії.

Що передувало

Нагадаємо, 10 серпня агентств Reuters повідомило, що військові сили США у Сирії зазнали атаки з безпілотника. Спочатку озвучувалися попередні дані, що внаслідок удару по об’єкту в зоні висадки Румалин, де перебувають американські війська разом з силами коаліції, постраждалих немає.

Проте пізніше західна преса писала, що декілька військовослужбовців США та коаліції таки були поранені внаслідок атаки дрона в Сирії.

Раніше також повідомлялося, що близько двох тижнів тому на заході Іраку п’ятеро військовослужбовців США отримали поранення внаслідок ракетного удару з “Катюши” по авіабазі Айн аль-Асад. У цій атаці Пентагон звинувачує підтримувані Іраном проксі.

Пізніше стало відомо, що Сили безпеки Іраку заарештували групу осіб, причетних до цього удару, внаслідок якого були поранені американські військові.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua