США місяць не дають “зелене світло” на удари ЗСУ по Росії ракетами Storm Shadow

США вже більше місяця не відповідають на запит з боку Великобританії щодо дозволу Україні використовувати ракети моделі Storm Shadow для ударів РФ.

Ракети Storm Shadow
США місяць не дають "зелене світло" на удари ЗСУ по Росії ракетами Storm Shadow

Сполучені Штати Америки вже більше місяця не відповідають на запит з боку Великобританії щодо дозволу Україні використовувати ракети моделі Storm Shadow для ударів по території країни-агресора, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на The Times.

Великобританії прагне заручитися підтримкою союзників для цього рішення та надіслала запит до Сполучених Штатів Америки. Проте відповідь поки не була отримана Британією. Джерела заявляють, що “питання застрягло в американській бюрократії”.

Британські чиновники продовжують обговорювати цю тему зі своїми партнерами, а затримка пояснюється стандартними процедурами. Представник США у Британії зазначив, що рішення про застосування Storm Shadow ухвалює виключно Лондон і не вимагає погодження з Вашингтоном. Проте британські військовослужбовці вважають, що США можуть зволікати з метою оцінки можливих наслідків атак Storm Shadow. До цього у Британії заявили, що не дозволяли Україні використовувати Storm Shadow для ударів по РФ.

Британія відмовила Україні у застосуванні ракет Storm Shadow для ударів по Курській області.