Індія зацікавлена у збереженні цін на нафту розумними та стабільними, – МЗС

Фото: міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар (Getty Images) Автор: Тетяна Степанова

Індія і міжнародна економіка загалом зацікавлені в збереженні цін на нафту розумними та стабільними.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Індії Субраманьяма Джайшанкара під час брифінгу за підсумками переговорів у Києві.

Як розповів Джайшанкар, питання торгівлі енергоресурсами Індії та Росії порушували під час переговорів прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді та президента України Володимира Зеленського.

За словами міністра, Індія і міжнародна економіка загалом зацікавлені в збереженні цін на нафту розумними та стабільними.

“Ми пояснили українській стороні, яким є сценарій розвитку енергетичного ринку. Той факт, що сьогодні багато виробників енергоносіїв перебувають під санкціями, робить ринок потенційно дуже жорстким”, – зазначив глава індійського МЗС.

Візит прем’єра Індії до Києва

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув до Києва з офіційним візитом. Він провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Після зустрічі Зеленський та Моді виступили зі спільною заявою. Зокрема, вони домовилися про проведення другого засідання спільної робочої групи з питань військово-технічного співробітництва.

Також Україна та Індія підписали чотири документи про співпрацю між країнами. Вони стосуються медицини, сільського господарства, гуманітарної допомоги та культури.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version