У німецькому Золінгені стався напад з ножем на відвідувачів фестивалю: є загиблі і поранені


У німецькому Золінгені стався напад з ножем на відвідувачів фестивалю: є загиблі і поранені

Ілюстративне фото (getty images) Автор: Вадим Ребрина

У німецькому Золінгені невідомий напав з ножем на відвідувачів фестивалю з нагоди 650-тої річниці міста. Поліція повідомляє про загиблих і поранених, не зазначаючи точної кількості.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням ан FAZ.

Поліція підняла в повітря вертольоти. Нападника наразі не затримано.

Місцева влада попросила жителів Золінгена залишити центр міста. Наразі фестиваль закінчився. У центрі міста чути сирени.

Один із співорганізаторів фестивалю сказав зі сцени, що рятувальні служби борються за життя дев’ятьох людей.

Оновлено о 06:08. Влада повідомила, що в результаті нападу загинули троє і поранені п’ятеро людей, пише AP. Свідки кажуть, що нападник діяв хаотично. Його досі не затримано.

Нагадаємо, нещодавно у Великій Британії пройшли масові антимігрантські акції ультраправих, які часто супроводжувались насильством. Приводом для них стало вбивство трьох дітей в англійському місті Саутпорт.

За підозрою у нападі затримано 17-річного підлітка руандійського походження. Поліція повідомила, що він народився в Кардіффі, Уельс, мав християнське віросповідання і роками жив у селі приблизно за 5 кілометрів від Саутпорта.

У мережі поширилися неправдиві чутки про те, що молодий чоловік був мусульманином та іммігрантом, що викликало гнів серед прихильників ультраправих.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua