Трамп погрожує відмовитися від дебатів через “гарячі мікрофони”

Команда Камали Гарріс хоче, щоб кандидатам не вимикали звук під час виступу опонента.

Трамп погрожує відмовитися від дебатів через "гарячі мікрофони"

Президентські дебати у США, заплановані на 10 вересня, під загрозою зриву. Дональд Трамп може відмовитися від виступу через пропозицію команди Камали Гарріс змінити правила та залишити у студії каналу ABC так звані “гарячі мікрофони”.

Як пояснює Reuters, йдеться про ситуацію, коли мікрофони обох кандидатів залишаються увімкненими весь час, а не лише під час їхніх відповідей на запитання. На дебатах 27 червня між Трампом та Джо Байденом звук вимикали. 

У штабі Гарріс заявили, що кандидатка “готова протидіяти брехні та постійним перебиванням від Трампа у режимі реального часу, щоб той не ховався за вимкненим мікрофоном”. Натомість у команді республіканця вимагають чітко дотримуватися погоджених раніше правил для дебатів.

Сам Трамп через свої соціальні мережі погрожує взагалі не брати участь у дебатах – але стверджує, що це не через мікрофони, а через мовника. Експрезидент давно і послідовно звинувачує канал ABC в упередженості. Що ж до змін у правилах, то Трамп визнає, що був би не проти увімкненого весь час звуку. 

  • Під час виступу Гарріс на з’їзді Демократичної партії Трамп зробив 48 критичних дописів у соцмережах – це більше, ніж тривала уся промова у хвилинах.   

lb.ua