Режим Мадуро звинувачують у викраденні адвоката, Венесуелу охопили протести

Опозиціонера та адвоката Перкінcа Рочу затримали у Каракасі.

Режим Мадуро звинувачують у викраденні адвоката, Венесуелу охопили протести

Венесуельський опозиціонер та авдокат Перкінс Роча

Лідерка венесуельської опозиції Марія Коріна Мачадо звинуватила режим Ніколаса Мадуро у “викраденні одного” з її ключових союзників, пише The Guardian.

Активісти кажуть, що понад 1600 людей затримали під час репресій після ультрасуперечливих виборів, які відбулися 28 липня. Раніше Сполучені Штати та 10 латиноамериканських держав оприлюднили спільну заяву, у якій відмовилися визнавати законність рішення венесуельського верховного суду про визнання Мадуро переможцем президентських перегонів. 

Зараз люди вийшли на вулиці з протестами. У вівторок у Каракасі одну з найважливіших постатей опозиції та адвоката Перкінс Роча. “…його схопили на вулицях Каракаса, мабуть, таємна поліція Мадуро”, ‒ зазначає видання.

Підписуйтесь на наш Google News

У середу прихильники опозиції опублікували детальні підрахунки голосів, які, на думку експертів, підтверджують перемогу кандидата від опозиції Едмунда Гонсалеса. Вони намагаються тиснути тиск на Мадуро, щоб той погодився на перехід влади шляхом переговорів.

“Вони хочуть перемогти нас, відволікти нас і налякати на нас. Ми продовжуватимемо рухатися вперед заради Перкінса, усіх ув’язнених і тих, кого переслідують, а також заради всієї Венесуели”, ‒ написала Мачадо на соцплатформі X.

Режим Мадуро звинувачують у викраденні адвоката, Венесуелу охопили протести

lb.ua