Ультраліві у Франції ініціюють імпічмент Макрона: у чому причина


Ультраліві у Франції ініціюють імпічмент Макрона: у чому причина

Фото: президент Франції Еммануель Макрон (Getty Images) Автор: Наталія Юрченко

Ультраліва партія “Нескорена Франція” ініціює процедуру імпічменту президента Еммануеля Макрона. Таке рішення ухвалили через призначення нового прем’єр-міністра.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на голову партії “Нескорена Франція” Матильду Пано у X (Twitter).

Парламентської фракції партії “Нескорена Франція” ухвалила рішення про ініціювання імпічменту через відмову Макрона призначати прем’єр-міністром кандидатку від блоку лівих партій Люсі Касте.

Ультраліві звинуватили Макрона у нібито зловживанні владою.

“Постанова про початок процедури імпічменту Президента Республіки, відповідно до статті 68 Конституції, сьогодні була надіслана депутатам для підписання. Макрон відмовляється підкорятися народному голосуванню, тому ми повинні його усунути”, – написала Пано.

Макрон визначився з прем’єром

При цьому французьке видання Le Figaro повідомляє, що президент Франції Еммануель Макрон, ймовірно, визначився з кандидатурою нового очільника уряду.

У мережі вже кілька днів повідомляють, що новим прем’єром може стати Бернар Казньов. За даними Le Figaro, у понеділок, 2 вересня, Макрон прийме Казньова у Єлисейському палаці.

Бернар Казньов є колишнім членом Соціалістичної партії, у червні він оголосив себе опозиціонером до нового об’єднаного лівого альянсу. Казньов з грудня 2016 до травня 2017 року вже обіймав посаду прем’єр-міністра за президента Франсуа Олланда.

Що цьому передувало

Нагадаємо, 30 червня та 7 липня у Франції відбулися два тури дострокових парламентських виборів після того, як після за рішенням Емманюеля Макрона розпустили Національні збори.

Через півтора місяця після виборів та відставки уряду Габріеля Атталя Макрон не призначив нового прем’єра. Ультраліві вимагають призначення їх кандидата – Люсі Касте.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua