На акції протесту в Ізраїлі сталися сутички з поліцією, є затримані


На акції протесту в Ізраїлі сталися сутички з поліцією, є затримані

Фото: у Тель-Авіві пройшла масштабна акція протесту з проханням звільнити заручників ХАМАСу (twitter.com/pranamya_parash) Автор: Валерій Савицький

У Тель-Авіві відбулася акція з вимогою укласти угоду про припинення вогню та обмін заручниками з угрупованням ХАМАС. Під час протесту сталися сутички і є затримані серед мітингувальників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Шосе Аялон у Тель-Авіві звільнили від протестувальників після того, як воно було заблоковане близько трьох годин. Під час акції було затримано 30 демонстрантів, в Єрусалимі затримали п’ятьох людей.

Перебуваючи на шосе, деякі протестувальники кидали на дорогу каміння, паркани, цвяхи і металеві предмети, розпалювали багаття і запускали в повітря феєрверки.

Поліція у відповідь випустила щонайменше чотири світлошумові гранати. Вони легко поранили кількох людей, а також збили з ніг члена парламенту від лейбористів Нааму Лазімі та її радника.

За словами Лазімі, “потім стався ще один вибух, який був близько і майже влучив прямо в нас”. Вона додала, що поліцейський помітив це та відтягнув їх вбік, і що “дивом нічого не сталося, окрім кількох поверхневих синців”.

Лазімі стверджує, що не було жодного вагання, коли гранати були кинуті “абсолютно зненацька і без будь-якого попередження”.

Поліція заявляє, що під час заворушень одна з офіцерів втратила свідомість і була госпіталізована, не уточнюючи подробиць того, що сталося.

Водночас, 51-річний демонстрант отримав травми середньої тяжкості і був госпіталізований після падіння з висоти 2,5 метрів.

Вбивство заручників терористами ХАМАС

Днями у Секторі Газа військові армії Ізраїлю виявили у тунелях під містом Рафах тіла шести заручників, яких ХАМАС захопив у полон ще у жовтні минулого року.

Слідство виявило, що терористи вбили людей незадовго до того, як до них дісталися ізраїльські військові.

Ввечері 1 вересня в багатьох містах Ізраїлю спалахнули акції протесту, де розгнівані жителі вимагали від уряду домовитися про припинення вогню з терористами і повернути додому всіх ізраїльських заручників.

У липні ХАМАС погодився з пропозицією США розпочати переговори про звільнення ізраїльських заручників.

Однак сторони досі не змогли домовитися про фінальний варіант мирної угоди. Переговори тривають.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua